Djur har varit en del av mitt liv sedan barnsben, inte helt oväntat kanske. När det blev dags att välja till gymnasiet var valet inte helt enkelt, då det finns många som vill jobba med djur och konkurrensen är hög. Men valet föll ändå på djurvård och det är bland de bästa besluten jag tagit. När vi fick information om att man kan fortsätta studera blev valet självklart. Jag ska bli etolog! Nyfikenhet är det som drivit mig genom mina studier och fortsätter driva mig idag. Tack vare att jag är medlem i både föreningen för belöningsbaserad hästträning och Sveriges akademiska etologer så har jag en otrolig kunskapsbank runt mig. Jag brinner för att vi skapar en dialog med våra djur där djurens åsikt får större utrymme och att vi övar upp vår förståelse för djurs känsloliv. Allra helst vill jag dela den kunskapen med er!
Gamlebygymnasiet Djurvård 2010
Linköpings universitet Kandidat Biologi 2017
Linköpings universitet Master Tillämpad etologi & djurbiologi 2019
Grundkurs i läkemedelshantering (D9) 2019
Antrozoologi i praktiken 2020
Argumentera med forskning 2021
Katajamaa, R., Larsson, L. H., Lundberg, P., Sörensen, I., & Jensen, P. (2018). Activity, social and sexual behaviour in Red Junglefowl selected for divergent levels of fear of humans. PLoS ONE, 13(9).
Lundberg, P., Hartmann, E., & Roth, L. S. V. (2020). Does training style affect the human-horse relationship? Asking the horse in a separation–reunion experiment with the owner and a stranger. Applied Animal Behaviour Science, 233.
.
Har du en häst som tycks få giraffhals när det är dags att torka ur ögonen eller näsborrar? Skulle du hellre vilja att hästen faktiskt böjde ner huvudet och hjälpte till i processen? Då har vi tipsen för dig.
Har du en häst som kliver in i transporten men sen trampar nervöst hela resan eller kommer fram genomvåt av svett? Då har du inte gjort din hemläxa, menar etolog Paulina Lundberg.
(Premium artikel)
Har du tillgodosett din hästs mest basala behov och ger du den möjligheten att säga nej? Etologen Paulina Lundberg förkastar idén om ledarskap och vill hellre se en större öppenhet för forskningen och belöningsbaserad träning.
Hur fungerar samspelat i en flock och hur löser hästar interna konflikter? Hur påverkas våra hästar av att vi sätter samman flocken, och hur bör man tänka när en ny häst släpps in i flocken? Etologen Paulina Lundberg berättar.
(Premium artikel)